Vodafone se vrací k růstu tržeb z činnosti

23.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 23.července (Reuters) - Vodafone <VOD.L>, podle tržeb největší mobilní operátor na světě, se v prvním kvartále vrátil k růstu...

...poprvé od nástupu ekonomické recese díky zlepšení situace v Německu, Británii a Turecku.

Vodafone v pátek uvedl, že klíčové tržby ze služeb, tvořené tržbami spojenými s běžnou činnosti, činily 10,6 miliardy liber, o 1,1 procenta více na organické bázi v porovnání s poklesem o 0,2 procenta ve čtvrtém kvartále.

Tento výsledek ukazuje na neustálé zlepšování výkonu společnosti, neboť organické tržby ze služeb ve třetím kvartále klesly o 1,2 procenta a ve druhém kvartále o 3 procenta.

Příjmy ze služeb na evropském trhu klesly o 1,7 procenta, ale v porovnání s předchozím kvartálem se jednalo o zlepšení, které reflektovalo lepší situaci v Německu a Velké Británii, kde došlo k nárůstu v datových službách týkajících se přístupu na internet.

Celkové tržby skupiny za toto období činily 11,3 miliardy liber. Analytici oslovení Reuters očekávali tržby ze služeb na úrovni 10,5 miliardy liber a celkové tržby na úrovni 11,2 miliardy liber.

"Od té doby, co se začala projevovat globální recese, se jedná o první kvartální výsledky, které ukazují růst tržeb ze služeb," řekl generální ředitel Vittorio Colao. "Tohoto výsledku jsme dosáhli pomocí našeho neutuchajícího komerčního přístupu na klíčových evropských trzích, kde jsme se soustředili zejména na data, a díky silnému růstu na rozvíjejících se trzích."

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK