Koruna dopoledne zpevnila vůči dolaru, k euru stagnovala

23.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. července (ČTK) - Česká měna dopoledne zpevnila vůči dolaru, k euru stagnovala. Kolem 10:45 koruna k dolaru proti čtvrtku posílila o devět haléřů na 19,42 Kč/USD. Vůči euru byla silnější o haléř na 25,18 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Po posílení z čtvrtečního rána je kurz relativně bez pohybu. Velkou reakci nepřinesla dnešní dobrá čísla z Německa ani zprávy o maďarském ratingu," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Ratingová agentura Moody´s začala přehodnocovat rating Maďarska s možným snížením. Důvodem je nezdar jednání s Mezinárodním měnovým fondem i zranitelnost země kvůli velké zahraniční zadluženosti. Maďarský forint na toto oznámení podle Vlka zareagoval oslabením, zatímco polský zlotý a koruna zůstaly bez následků.

"Eurodolar setrval v blízkosti 1,2900 USD/EUR až do zveřejnění německého indexu podnikatelského klimatu Ifo. Velmi dobrý výsledek indexu pak posunul euro nad 1,2930 USD/EUR," uvedl Vlk. Další průběh obchodování by podle něj mohlo být opět klidnější vzhledem k tomu, že trhy budou vyčkávat na večerní oficiální výsledky zátěžových testů evropských bank.

jap kri

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK