Siemens zvýšil čtvrtletní zisk, jeho tržby se vrátily k růstu

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 29. července (ČTK) - Německý průmyslový konglomerát Siemens ve třetím finančním čtvrtletí díky hospodářskému oživení zvýšil čistý zisk o devět procent na 1,44 miliardy eur (zhruba 35,6 miliardy Kč) z 1,32 miliardy eur před rokem. Oznámila to dnes firma. Dodala, že zaznamenala první meziroční nárůst tržeb a nových zakázek za téměř dva roky.

Siemens je největší strojírenskou skupinou v Evropě a vzhledem ke svému rozsáhlému záběru od turbin a rychlovlaků přes průmyslové roboty po osvětlovací techniku je považován za indikátor vývoje celé německé ekonomiky.

Tržby společnosti ve čtvrtletí končícím v červnu stouply o čtyři procenta na 19,2 miliardy eur a nové zakázky dokonce o 22 procent na 20,9 miliardy eur. Provozní zisk se zvýšil o 40 procent na 2,3 miliardy eur. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na 2,1 miliardy eur.

"Viděli jsme solidní růst ve všech oblastech našeho podnikání," uvedl generální ředitel společnosti Peter Löscher. Upozornil zejména na silný růst na rozvíjejících se trzích.

Siemens působí rovněž v České republice. Mezi jeho největší tuzemské podniky patří výrobní závod na parní turbíny v Brně, závody na výrobu elektromotorů v Mohelnici a Frenštátě pod Radhoštěm nebo účetní centrum v Praze a Ostravě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK