Zisk agentury Thomson Reuters klesl o osm procent

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. července (ČTK) - Čistý zisk poskytovatele zpravodajských a finančních informací Thomson Reuters Corp. se ve druhém čtvrtletí snížil o osm procent na 290 milionů USD (5,5 miliardy Kč). Tržby klesly o dvě procenta na 3,22 miliardy USD. Vyplývá to z dnešního prohlášení.

Společnost se stále vzpamatovává z loňské ekonomické krize, kvůli které mnoho klientů agentury, zvláště právních firem a finančních institucí, omezovalo své výdaje. Protože firma poskytuje své služby na základě předplatného, loňský pokles klientů má stále vliv i na letošní příjmy.

Tržby divize Professional, která poskytuje služby pro právní, daňové a účetní firmy a pro oblast zdravotnictví a vědy, se zvýšily o dvě procenta. Provozní zisk divize však klesl o deset procent. V divizi Market zahrnující finanční produkty a zprávy agentury Reuters, se příjmy snížily o čtyři procenta a provozní zisk o 25 procent.

Generální ředitel Thomas Glocer v prohlášení dodal, že firma by se měla vrátit k růstu tržeb ve třetím čtvrtletí. Díky očekávanému růstu v druhé polovině roku by také příjmy za celý rok měly zůstat na zhruba stejné úrovni jako loni, případně zaznamenat jen mírný pokles, napsala agentura AP.

Skupina Thomson Reuters vznikla v dubnu 2008, kdy firma Thomson dokončila převzetí agentury Reuters za více než 16 miliard dolarů v hotovosti a akciích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK