Exministr Mlynář se stal členem vrcholového vedení PPF

02.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. srpna (ČTK) - Bývalý ministr informatiky Vladimír Mlynář (44) se od srpna stal členem vrcholového vedení investiční skupiny PPF. Ve firmě bude mít na starosti spolupráci skupiny PPF s veřejným sektorem. ČTK o tom dnes informoval mluvčí PPF Alexej Bechtin.

Mlynář nastupuje na nově vytvořenou pozici. Bude vytvářet strategii komunikace PPF se státními institucemi včetně vztahů s jednotlivými úřady státní správy a samosprávy.

Mlynář byl do letošního června šéfporadcem předsedy vlády ČR Jana Fischera. Předtím působil jako poradce telekomunikační společnosti Telefónica O2 a v letech 2002 až 2005 byl ministrem informatiky a opakovaně poslancem.

V 90. letech minulého století byl šéfredaktorem týdeníku Respekt a moderátorem diskusních televizních pořadů; je držitelem několika novinářských cen.

PPF je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin v regionu střední a východní Evropy. Jejím hlavním akcionářem je s 94,25 procenta Petr Kellner, kterého různé žebříčky opakovaně uvádějí jako nejbohatšího Čecha. Jiří Šmejc vlastní pět procent, Ladislav Bartoníček půl procenta a Jean-Pascal Duvieusart čtvrt procenta. Skupina se zaměřuje hlavně na bankovnictví a pojišťovnictví, na investice typu soukromého kapitálu a na investice do nemovitostí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK