Koruna dopoledne mírně oslabila vůči euru i dolaru

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 klesla na 24,80 Kč/EUR a 18,80 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Žádné velké změny se dnes nekonají ani na eurodolaru, ani na kurzu české měny," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Nepatrné oslabení proti úterku je podle něj opět důsledkem vlivu středoevropského regionu a negativní nálady ve světě. "Navíc se blíží jednání České národní banky, což také zřejmě bude držet korunu na uzdě," naznačil Vlk.

Dolar se kolem 10:30 obchodoval na 1,3193 USD/EUR. Ještě před polednem budou zveřejněny červnové maloobchodní tržby v eurozóně, které by podle Vlka měla táhnout mírně vzhůru dobrá čísla z Německa. Podstatnější ale bude odpolední zpráva personální agentury ADP o zaměstnanosti v soukromém sektoru americké ekonomiky, míní Vlk.

"Obavy z horšího výsledku mohou dnes držet riziková aktiva lehce pod tlakem. To by obvykle pomáhalo dolaru, je ale znát, že nebezpečí další měnové expanze americké centrální banky (Fed) brání dolaru z této situace těžit," konstatoval Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK