V Roztokách bude vědeckotechnický park za půl miliardy korun

05.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. srpna (ČTK) - Nový vědeckotechnický park, který si vyžádá investici půl miliardy korun a zaměstná až 150 špičkových odborníků, bude postaven v Roztokách u Prahy. Stavba vědeckotechnického parku byla v Roztokách slavnostně zahájena ve středu a dokončena má být v září příštího roku. Zakladatelem a iniciátorem vzniku Vědeckotechnického parku Roztoky je společnost Trigema.

"Nové středisko výzkumu a vývoje nabídne své služby nadějným i zavedeným firmám především z oblasti automobilového průmyslu, ale také výzkumníkům a vývojářům ze strojní fakulty ČVUT," sdělil dnes ČTK mluvčí agentury CzechInvest Jiří Sochor.

Vědeckotechnický park má celkovou užitnou plochu 4200 metrů čtverečních. Ve spolupráci s ČVUT a podnikatelským sektorem se chce Vědeckotechnický park Roztoky zabývat výzkumem a vývojem spalovacích motorů pro automobily, motorů s alternativními pohony i konstrukcí vozidlových převodovek.

"Hlavním úkolem právě vznikajícího vědeckotechnického parku bude poskytnout partnerům unikátní prostředí pro rozvoj jejich inovačních aktivit a poskytování kapacit pro účely aplikovaného výzkumu a vývoje," uvedl hlavní manažer projektu Hugo Jandl.

Pověřená generální ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová upozornila, že výstavbu energeticky úsporné budovy a její vybavení nejmodernějšími technologiemi finančně podpoří operační program Podnikání a inovace, a to částkou 142 milionů korun.

"Kombinace snižování provozních nákladů, kterou investor zajistil díky projektu energeticky šetrné budovy, a spolupráce s akademiky, jež přinese do komerční sféry další inovativní nápady, jsou tou nejlepší investicí, kterou mohl vědeckotechnický park do svého startu získat," podotkla Rudyšarová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK