ŘSD odhadlo záplavové škody na 90 milionů Kč

09.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. srpna (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic, které spravuje rychlostní komunikace a silnice první třídy, odhadlo škody způsobené víkendovými záplavami na severu Čech na 90 milionů korun. Uvedlo to pro ČTK.

Největší škody, za zhruba 50 milionů Kč, způsobila velká voda v Libereckém kraji. Na silnici I/13 došlo v Dětřichově k sesuvu vozovky a stržení mostu. Silnice je uzavřena a objíždí se po komunikacích třetí třídy. V úseku Stráž nad Nisou - Liberec jsou vymleté příkopy a utržené krajnice.

Na rychlostní komunikaci R10 z Prahy na Liberec ve Středočeském kraji zaplavila voda před Mladou Boleslaví vozovku a průjezd byl dočasně omezený. V současné době je provoz v úseku bez problémů.

V Ústeckém kraji se sesunul svah v Bořislavi na silnici I/8, doprava je vedena kyvadlově po půlce vozovky s vyloučením nákladních aut. Svah se sesunul i ve Skršíně na silnici I/15. Tam je doprava bez omezení.

Po silných deštích zasáhla o víkendu velká voda severní Čechy. Největší škody napáchala na Liberecku a Děčínsku, podle prvních odhadů půjde o více než dvě miliardy korun.

jsa vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK