ČEZ nepodá nabídku na vstup do polské společnosti Energa

10.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Společnost ČEZ nepodá nabídku na vstup do polské energetické společnosti Energa. Na dnešní tiskové konferenci to bez dalších podrobností řekl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Martin Roman.

Ve společnosti Energa prodává polská vláda asi 83 procent akcií, jejichž hodnotu analytici odhadují na 4,2 miliardy až 5,4 miliardy zlotých. ČEZ se dostal na užší seznam zájemců o Energu na začátku června společně s Energetickým průmyslovým holdingem (EPH) a dalšími třemi firmami.

"Rozhodli jsme se nepodat nabídku na Energu a dále toto rozhodnutí nebudeme nyní rozvádět," řekl na dnešní tiskové konferenci Roman.

Energa se specializuje na distribuci elektřiny. Polská vláda na začátku května informovala, že chce z prodeje svého podílu Energy získat další peníze pro pokrytí deficitu státního rozpočtu.

Společnost ČEZ dnes informovala, že její čistý zisk klesl v prvním pololetí meziročně o 18,5 procenta na 28,7 miliardy Kč, především kvůli poklesu cen prodané elektřiny. Tržby se zvýšily o 1,7 procenta na 98,7 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK