Zastavení stavby obchvatu Lubence se Karlovarskému kraji nelíbí

13.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 13. srpna (ČTK) - Zastavení stavby úseku rychlostí silnice R6 mezi Lubencem a Bošovem, které dnes oznámil ministr dopravy Vít Bárta (VV), je pro Karlovarský kraj velmi negativní zpráva. ČTK to v reakci na zveřejnění zrušených staveb řekl hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD). Stát ale dokončí rozestavěné úseky silnice mezi Chebem a Karlovými Vary.

Ačkoli se většina stavby úseků R6 mezi Lubencem a Bošovem odehrává v Ústeckém kraji, samotná silnice je důležitá hlavně pro Karlovarský kraj. Ten zatím nemá kvalitní silniční spojení s Prahou a zastavení už započatých staveb dokončení silnice R6 znovu oddálí. "Kdyby byl hotový alespoň obchvat Lubence, bylo by to dobré," konstatoval hejtman.

Pro Karlovarský kraj je alespoň částečně pozitivní zprávou to, že se dokončí úseky mezi Karlovými Vary a Chebem. "Kdyby se zastavily tyto stavby, vzhledem k rozebranému mostu přes Ohři u Sokolova by to dělalo obrovské problémy v dopravě," doplnil Novotný.

Karlovarský kraj chce i nadále přesvědčovat ministra i vládu o nezbytnosti dokončení silničního spojení mezi krajem a Prahou. "Budeme jednat, a to jak my jako kraj, tak poslanci z kraje, oslovíme i hospodářskou komoru a krajskou tripartitu," řekl Novotný. Silnice je podle něj důležitá jak pro podniky v kraji, tak pro turismus. "Většina turistů jezdí do Karlovarského kraje z letiště v Praze," dodal Novotný.

Stavba silnice R6 měla být podle prvních slibů dokončena v roce 2010. Postupně se ale termín posouval na 2015 a v současné době se hovoří spíše o roku 2025.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK