Wall St asi klesne při sílící skepsi; čeká na data

24.08.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Wall Street v úterý zřejmě zahájí seanci poklesem ve stopách globálních akcií, když sílily obavy investorů o tempo ekonomického oživení,...

...zatímco trh čekal na údaje o prodejích existujících domů za červenec.

Ekonomové oslovení Reuters předpověděli, že prodej starších domů ve Spojených státech v červenci na roční bázi klesl o 12 procent na 4,7 milionu. Zlepšení situace na realitním trhu je přitom vnímáno jako klíčové pro oživení ekonomiky.

"Očekávání, že nízké sazby a ceny stačily k nalákání kupců, když několik předchozích údajů nenaznačilo návrat aktivity, jsou docela nízká," řekl Mark Luschini, hlavní investiční stratég ze společnosti Janney Montgomery Scott.

"Je to test lakmusovým papírkem a zrovna teď to nevypadá, že oživení na realitním trhu uvidíme dříve než koncem roku."

Evropské akcie oslabily na pětitýdenní dno v čele se stavebními společnostmi. Akcie v Tokiu končily na 15měsíčním minimu kvůli výprodejům hedgeových fondů a zahraničních investorů v sílících obavách z nečinnosti úřadů vůči zpevňování jenu. [.EU] [.T] [ID:nSCH429220]

Společnost Dell <DELL.O> se podle agentury Bloomberg připravuje na vylepšení své nabídky na koupi firmy 3PAR <PAR.N>. Tento krok přichází den poté, co za ni firma Hewlett-Packard <HPQ.N> nabídla 1,6 miliardy dolarů.

Akcie firmy 3PAR při mimoburzovním obchodování přidávaly 3,1 procenta, od první nabídky společnosti Dell však již vystřelily celkem o 170 procent.

Futures na index S&P 500 <SPc1> i na technologický Nasdaq 100 <NDc1> ve 14:55 klesaly shodně o 1,2 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK