Unipetrol, Orco a Phillip Morris oznamují hospodářské výsledky

31.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Pololetní výsledky dnes zveřejňují tři společnosti, s jejichž akciemi se obchoduje na pražské burze v systému pro nejobchodovanější akcie SPAD. Kromě petrochemického holdingu Unipetrol, který již oznámil, že vytvořil v pololetí čistý zisk 829 milionů korun a tržby zvýšil meziročně o 37 procent na téměř 41,5 miliardy korun, zveřejní hospodářské výsledky developer Orco a tabáková společnost Philip Morris.

Developer Orco se podle analytiků ve druhém čtvrtletí dostal ze ztráty. Čistý zisk realitní skupiny se pohyboval podle jejich odhadů přibližně na úrovni 66,8 milionu eur, tedy asi 1,7 miliardy korun. Za stejné období loňského roku bylo Orco ve ztrátě 154,1 milionu eur.

Hospodářské výsledky za pololetí by dnes měla oznámit také tabáková firma Philip Morris. Analytici Komerční banky odhadli, že konsolidovaný čistý zisk společnosti se ve druhém čtvrtletí snížil o 14,7 procenta na 968 milionů korun. Tržby společnosti podle nich klesnou o 2,8 procenta na 5,3 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK