Evropské burzy asi mírně posílí před údaji z USA

03.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍŽ, 3.září (Reuters) - Evropské burzy v pátek zřejmě zahájí nepatrně výš ve stopách růstu akcií na Wall Street i v Asii, a navážou tak na...

...nejisté zotavení ze začátku týdne. Investoři ovšem zůstanou opatrní před zprávou o předpokládaném srpnovém úbytku pracovních míst ve Spojených státech.

Futures na index Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:40 ukazovaly na posílení trhu o 0,2 až 0,3 procenta.

Počet pracovních míst v nezemědělském sektoru Spojených států měl v srpnu podle odhadů klesnout třetí měsíc v řadě v důsledku odeznění efektu sezonního najímání pro sčítání lidu, neochoty firem brát nové zaměstnance i pokračujícímu propouštění ve státních i místních úřadech, jež jsou nuceny šetřit. [ID:nN31235915]

Americké ministerstvo práce data zveřejní ve 14:30 SELČ.

Index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3>, jenž ve čtvrtek oslabil o 0,08 procenta, se od začátku týdne dosud zotavil o 2,8 procenta, když várka pozitivních makroekonomických údajů ze Spojených států a Číny pomohla zmírnit obavy z recese s dvojím dnem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK