V centru Prahy demonstrovali klienti realitní kanceláře Prolux

03.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. září (ČTK) - V Praze na Václavském náměstí dnes demonstrovalo asi 40 klientů realitní kanceláře Prolux Consulting proti údajně nekalým obchodním praktikám firmy. Prolux považuje obvinění za poškozování jména firmy. Akci uspořádalo před sídlem Proluxu občanské sdružení Stop trestuhodným obchodním praktikám-STOP.

 

Prolux podle protestujících po klientech vymáhá provize i za cenu exekucí také v případě, když lidé uskuteční prodej nemovitosti přes jinou kancelář nebo ji prodají sami.

 

Spory klientů Proluxu s firmou trvají už několik let. Policie řeší podle údajů sdružení kolem 400 trestních oznámení na představitele Proluxu. Policie v kancelářích Proluxu minulý rok podle již dřívějších informací televize Nova udělala kontrolu, při které zabavila řadu dokumentů.

 

"Aktéři dnešní akce v žádném případě nereprezentují názor valné většiny našich klientů, ale je to pouze skupinka, která se rozhodla poštvávačnou kampaní poškozovat dobré jméno naší společnosti s vidinou, že nebudou muset dostát svým předem sjednaným závazkům za poskytnuté kvalitní realitní služby," řekla dnes ČTK generální ředitelka Proluxu Karolína Valentová. Podmínky spolupráce mezi realitní kanceláří a jejími klienty jsou prý "naprosto vyvážené".

 

Televize Nova v pondělí uvedla, že v řadách Proluxu se objevil soudní znalec Martin Jurenka. Ten byl v dubnu spolu s dalšími obviněnými zatím nepravomocně odsouzen na sedm let a osm měsíců odnětí svobody za účast v kauze podezřelých konkurzů kolem ústeckého soudce Jiřího Berky. Ředitelka Proluxu se dnes k tomuto tvrzení nevyjádřila.

 

Dnešní demonstrace se zúčastnili poslanci za VV Karolína Peake a Viktor Paggio, přítomný byl také Petr Hannig ze strany Suverenita - blok Jany Bobošíkové

 

Společnost Prolux Consulting Int. vlastní podle obchodního rejstříku napůl Miroslava Šebková a Petr Jasanský. Spolu též kontrolují firmu a stejnojmenný realitní server eReality.cz, který nabízí také nemovitosti Proluxu. Spoluvlastnické podíly mají podle rejstříku také ve firmách Anderson & Lloyd a Anderson & Becker.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK