GM Powertrain chce prý zdvojnásobit výrobu motorů v Maďarsku

07.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Budapešť 7. září (ČTK) - Společnost GM Powertrain, která vyrábí motory pro automobily General Motors, chce ve svém závodě v Maďarsku do roku 2013 zdvojnásobit kapacitu pro výrobu motorů. Píše to tamní list Népszabadság, firma to ale nepotvrdila. Závod GM Powertrain ve městě Szentgotthárd na západě země má nyní kapacitu asi 460.000 motorů ročně.

Maďarský závod GM Powertrain má asi 600 zaměstnanců a kolem 350 dodavatelů. Po zvýšení výrobních kapacit by firma chtěla zaměstnat dalších 700 až 800 lidí. List bez uvedení zdrojů také napsal, že závod by měl svou výrobní nabídku rozšířit o čtyři nové modely motorů.

Mluvčí firmy Edit Légrádiová ale agentuře Reuters řekla, že GM o investici ještě konečné rozhodnutí nepřijala. "Žádné rozhodnutí o projektu nepadlo, v tuto chvíli je to jedna z možností. Může to skončit v Szentgotthárdu nebo v jiném závodě v Evropě," podotkla mluvčí k plánované investici. K nákladům na výstavbu se nechtěla vyjadřovat.

GM Powertrain v současné době vyrábí benzinové motory o obsahu 1,6 litru a 1,8 litru. V letošním roce má podle listu Népszabadság v plánu vyrobit 220.000 motorů a 270.000 hlav válců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK