Wall Street posílil při nízkých objemech obchodů

09.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 9.září (Reuters) - Americké burzy ve středu vzrostly, když se investoři chytili pozitivních zpráv z Evropy během další z řady seancí s...

...nízkou aktivitou, jež naznačují nízkou důvěru v další směřování trhu.

Akcie bank se zotavily z úterních ztrát. JPMorgan Chase <JPM.N> posílila o 2,2 procenta, index bankovního sektoru BKW <.BKX> stoupl o 1,7 procenta. Globální akciové trhy podpořila úspěšná aukce portugalských dluhopisů a také zpráva, že se znárodněná irská Anglo Irish Bank bude zbavovat aktiv.

Nízké objemy obchodů však naznačují, že investoři nejsou zcela přesvědčeni, že se trh může pohnout podstatně výš.

Béžová kniha americké centrální banky o ekonomické situaci země potvrdila, že hospodářství Spojených států začalo během léta zpomalovat. Tato skutečnost poslala akcie prudce níž již v srpnu a neměla velký vliv na středeční obchodování.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,45 procenta na 10.387,01 bodu, index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,64 procenta na 1098,87 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,90 procenta na 2228,87 bodu.

V úterý akcie na Wall Street rovněž při nízkých objemech klesly kvůli zjitřeným obavám z expozice evropských bank vůči státním dluhům. Minulý týden americké burzy naopak výrazně vzrostly, když index S&P 500 během tří dnů vyskočil o více než 5 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK