Evropské burzy přeruší růst, obavy o banky se vrací

10.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍŽ, 10.září (Reuters) - Evropské burzy v pátek zpočátku zřejmě oslabí, když předchozí silný růst trhu opět zarazily oživené obavy o zdraví...

...evropského bankovního sektoru.

Akcie Deutsche Bank <DBKGn.DE> podle mimoburzovních obchodů zřejmě zahájí poklesem o více než 5 procent po zprávě zdrojů pro Reuters, že tato největší německá banka uvažuje o navýšení kapitálu až o 9 miliard eur, aby tak podpořila svou rozvahu s ohledem na připravované kapitálové požadavky Basel III.

Akcie Deutsche Bank na newyorské burze <DB.N> klesly o 3,2 procenta a tížily sentiment celého trhu na Wall Street.

Akcie Deutsche Postbank <DPBGn.DE> naopak ukazovaly na růst titulu okolo 4 procent. Dva zdroje uvedly, že Deutsche Bank by mohla využít část prostředků z emise akcií ke zvýšení svého podílu v Postbank, v níž drží již téměř 30 procent.

Futures na index Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:30 ukazovaly na pokles trhu o 0,3 až 0,4 procenta.

Ve čtvrtek uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 1 procento na více než čtyřměsíční maximum 1082,26 bodu poté, co sentiment trhu povzbudily nečekaně silné týdenní údaje o žádostech o podporu v nezaměstnanosti a červencovém zahraničním obchodu Spojených států. [ID:nSCH952421]

Za poslední dva týdny index vystoupal zhruba o 8 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK