Největší evropská cestovní kancelář TUI Travel se vrátila k zisku

05.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. prosince (ČTK) - Největší evropská cestovní kancelář TUI Travel se v uplynulém finančním roce navzdory obtížným podmínkám na trhu vrátila k zisku. Firma dnes oznámila, že hospodařila s čistým ziskem 87 milionů liber (zhruba 2,5 miliardy Kč) po ztrátě 123 milionů liber v předchozím roce.

Tržby společnosti ve finančním roce končícím v září stouply o devět procent na 14,7 miliardy liber navzdory nepokojům v severní Africe a hospodářským problémům v Evropě.

Provozní zisk se zvýšil o 18 procent na rekordních 471 milionů liber. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej odhadovali v průměru na 461 milionů, napsala agentura Reuters.

Analytici společnosti RBS předpověděli, že TUI Travel bude těžit z problémů svého největšího evropského konkurenta Thomas Cook. Ten se nyní snaží obnovit důvěru zákazníků a investorů poté, co byl kvůli finančním potížím nucen sjednat novou úvěrovou dohodu se svými věřiteli.

TUI Travel vznikla v roce 2007 spojením cestovní divize německé firmy TUI AG a britské společnosti First Choice. TUI AG vlastní ve sloučené skupině majoritní podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK