Sejde se sněmovna, poslanci by měli hlasovat o trestání firem

06.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. prosince (ČTK) - Poslanecká sněmovna se dnes odpoledne sejde na své řádné prosincové schůzi. Na poslance čeká zatím víc než 140 bodů k projednání. Dnes by se mohli zabývat zákony, které jim vrátil prezident republiky nebo Senát. Jde například o prezidentem vetované zákony, které zavádějí trestní odpovědnost firem. Prezident Václav Klaus zastává názor, že zákon je spíše příkladem alibismu než snahy potrestat viníky trestných činů.

Sněmovna bude potřebovat alespoň 101 hlasů, aby ho přehlasovala. Podporu tomuto návrhu však již oznámila i opoziční sociální demokracie.

Ze Senátu se poslancům vrátil s pozměňovacím návrhem zákon, který umožňuje vydražit kmitočty pro vysokorychlostní mobilní sítě. Senátoři v rámci úprav navrhli například zachovat povinnost kabelových televizí vysílat nabídku celoplošných televizí po dokončení digitalizace.

Na poslance čeká během prosincového schůzování také druhé a třetí čtení státního rozpočtu na příští rok. Kromě toho budou schvalovat i výdajové rámce na léta 2013 a 2014. Schvalovat mají i rozpočty fondu dopravy a fondu bydlení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK