Vedení ČSA odborům oznámilo propuštění prvních 33 pilotů

07.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Vedení ČSA na dnešním setkání s Českým sdružením dopravních pilotů (CZALPA) oznámilo propuštění prvních 33 pilotů. Celkově dopravce plánuje propustit sto dopravních pilotů létajících na pravidelných linkách. Na tiskové konferenci to řekl prezident společnosti Phillippe Moreels. Funkcionářům CZALPA od dnešního dne společnost přestane blokovat vstup do budovy, dodal Moreels.

"Abychom odblokovali patovou situaci, odblokujeme přístupové karty pro vstup do budovy funkcionářům CZALPA," řekl Moreels. V pondělí ČSA rozhodly, že se protestující piloti nemohou pohybovat po budově ČSA samostatně, ale pouze v doprovodu ochranky. Od dnešního dopoledne tak měli zástupci protestujících pilotů opět přístup do svých kanceláří bez asistence bezpečnostní služby.

Další setkání mezi managementem a zástupci protestujících pilotů by se mělo uskutečnit ve čtvrtek. Podle Moreelse sdružení CZALPA požádalo o odklad jednání o den, protože si prý potřebuje dohodnout budoucí postup. Ke společnému jednání sdružení pilotů a vedení společnosti vyzvaly zbylé odborové organizace působící v ČSA.

Protesty pilotů v minulém týdnu vyvolalo převádění letadel z mateřské společnosti na charterovou dceřinou společnost Holidays Czech Airlines, do níž ČSA přesunuly 11 svých letadel. Podle CZALPA jde o vyvádění majetku ze společnosti a ohrožení pozice ČSA na trhu. Firma to odmítá.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK