Nezaměstnanost ve středních Čechách mírně stoupla na 6,7 procenta

08.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. prosince (ČTK) - Ve středních Čechách se v listopadu mírně zvýšila míra nezaměstnanosti o 0,1 procentního bodu na 6,7 procenta. Úřady práce v regionu evidovaly 47.010 lidí schopných okamžitě nastoupit do zaměstnání. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí. Nezaměstnanost vzrostla i v celostátním měřítku, a to na osm procent z říjnových 7,9 procenta.

Ve středních Čechách bylo k 30. listopadu evidováno celkem 48.248 uchazečů o zaměstnání, což bylo o 348 více než na konci předchozího měsíce. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku míra registrované nezaměstnanosti poklesla o 0,3 procentního bodu.

"Současný stav nezaměstnanosti v tomto období nadále ovlivňovaly probíhající sezonní práce, které byly vzhledem k příznivým klimatickým provozovány v plné míře," komentoval situaci analytik Jaroslav Minařík z příbramského úřadu práce. V prosinci lze podle něj čekat další zvýšení míry nezaměstnanosti, protože sezonní práce budou končit.

Na konci listopadu evidovaly úřady práce ve Středočeském kraji celkem 4363 volných pracovních míst, jejich počet se oproti říjnu zvýšil o 79. Na jednu volnou pracovní pozici tak připadalo 11 uchazečů o zaměstnání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK