Sazka se připojí k žalobám na zrušení prodeje svého majetku

12.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. prosince (ČTK) - Představenstvo společnosti Sazka se ještě do Vánoc připojí k žalobám, které na zrušení prodeje majetku této loterijní firmy podala Česká spořitelna a společnost Penta. Podle šéfů Sazky byl totiž prodej skupinám PPF a KKCG zmanipulovaný a pro akcionáře Sazky nevýhodný. Vyplývá to z materiálů, které ČTK získala před zahájení dnešní tiskové konference společnosti Sazka.

"Jsme přesvědčeni, že pokud se ke stávajícím žalobám připojí i akcionáři Sazky, kteří v konkurzu přišli o celý svůj majetek, výrazně stoupne šance na dosažení obratu v celé kauze. Naším cílem je zrušit prodej Sazky a dosáhnout navrácení alespoň části podniku do rukou původních vlastníků, sportovních svazů," uvedl předseda představenstva Sazky Karel Bouček.

Cílem připravovaných právních kroků je podle něj prokázat, že rozhodnutí o konkurzu Sazky a následném prodeji podniku bylo zmanipulováno největšími věřiteli, a to skupinami PPF a KKCG. Bouček tvrdí, že toto rozhodnutí bylo také v rozporu s insolvenčním zákonem a bylo netransparentní. Právním zástupcem společnosti Sazka je advokátní kancelář Dunovská a partneři.

Loterijní byznys Sazky odkoupily skupiny PPF a KKCG, které patří mezi největší věřitele zkrachovalé společnosti. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu. Tím největším je ČSTV.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK