Aplikace pro sledování filmů UltraViolet bude na trhu už letos

10.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Las Vegas/Los Angeles 10. ledna (ČTK) - Aplikace UltraViolet, která umožní on-line sledování a nákup hollywoodských filmů, se na trhu objeví už v letošním roce. Na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas to uvedla společnost Flixster, která aplikaci vyvíjí. Aplikace bude nejprve přístupná na televizorech Panasonic a přehrávačích Blu-ray, které používají pro připojení na internet systém Viera Connect.

Flixster je součástí americké mediální společnosti Warner Bros, která patří do skupiny Time Warner. Flixster dokáže registrovaným uživatelům na dálku zpřístupnit filmy, které si uživatelé koupí právě přes nový standard UltraViolet.

Loni v říjnu začala filmová studia jako je Warner Bros, Sony či Universal prodávat DVD a Blu-ray disky už s novým standardem, který uživatelům umožňuje zakoupené filmy si on-line nahrát, a pak si je přehrávat na různých zařízeních.

Oznámení společnosti Flixster znamená, že filmové soubory v aplikaci UltraViolet bude teď vůbec poprvé možné přehrávat na běžné televizi, aniž k tomu bude nutné vkládat disk do přehrávače.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK