Vláda projedná program dopravní výstavby a vydání dluhopisů

11.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Se strategií rozvoje infrastruktury v letošním a příštím roce dnes seznámí vládu ministr dopravy Pavel Dobeš. Ministerstvo materiál předkládá kabinetu každoročně spolu s návrhem rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Hlavní potíží pro toto období je nedostatek peněz, které do budoucna nebudou stačit pro zajištění potřebné dopravní infrastruktury, uvedlo ministerstvo dopravy v předkládací zprávě.

V rozpočtech Státního fondu dopravní infrastruktury pro roky 2012 a 2013 jsou navrhované výdajové limity proti loni schválenému střednědobému výhledu letos nižší o šest miliard korun a napřesrok o deset miliard. Primárním úkolem resortu v oblasti nové výstavby má být podle ministerstva zajištění čerpání peněz z evropských zdrojů. Proto je ale nezbytné vyčlenit dostatečné množství finančních prostředků z národních zdrojů pro kofinancování projektů.

Vláda také projedná návrh ministerstva financí vydat letos kvůli krytí schodku státního rozpočtu dluhopisy za 101,3 miliardy korun, letošní rozpočet Pozemkového fondu či strategii regionálního rozvoje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK