Ceny amerických akcií se v pondělí výrazněji nezměnily

24.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. ledna (ČTK) - Ceny amerických akcií se v pondělí výrazněji nezměnily. Investoři čekají na zveřejnění hospodářských výsledků některých předních podniků, například internetové společnosti Apple.

Dow Jonesův index se snížil o 0,09 procenta na 12.708,82 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite klesl rovněž o 0,09 procenta na 2784,17 bodu, zatímco širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,05 procenta na 1316 bodů.

Společnost Halliburton, která je druhým největším poskytovatelem služeb pro ropná pole na světě, oslabila o více než dvě procenta. Firma sice ohlásila nárůst čtvrtletního zisku, upozornila však, že její výsledky by mohly být zasaženy poklesem cen zemního plynu ve Spojených státech.

Hospodářské výsledky dnes kromě firmy Apple zveřejní také řada dalších podniků, například řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's či farmaceutická a kosmetická společnost Johnson & Johnson.

Na devizovém trhu se euro vyšplhalo na téměř třítýdenní maximum vůči dolaru. Jednotná evropská měna však zůstává zranitelná kvůli přetrvávajícím obavám ohledně dluhové krize v eurozóně. V závěru pondělního obchodování v New Yorku euro vůči dolaru posílilo o 1,3 procenta na 1,3034 USD, napsala agentura Reuters.

pmh mha

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK