Koruna dopoledne dál oslabila k euru i dolaru

10.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila, k euru se tak dál obchoduje nad psychologickou hranicí 25 Kč/EUR. Kolem 10:45 byla koruna vůči euru proti čtvrtku slabší o šest haléřů na 25,13 Kč/EUR a k dolaru si pohoršila o osm haléřů na 18,92 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance trhy dál sledují Řecko. Ministři financí eurozóny ve čtvrtek večer neodsouhlasili druhý záchranný balík půjček pro Řecko, a to i přes shodu tamních politiků na reformách i dohodu Atén se soukromými věřiteli na dobrovolném seškrtání řeckého dluhu. "Přišly nové požadavky z EU, kterým mají Řekové vyhovět do příští středy. Přitom odpor řecké veřejnosti evidentně narůstá, stávky jsou na denním pořádku a politická jednání budou opět těžká," uvedl Vlk.

Na akciových trzích převládá negativní vývoj a při absenci lokálních zpráv tak mají podle Vlka středoevropské měny malou šanci na náhradu čtvrtečních ztrát. "Makrodata mohou situaci ovlivnit až odpoledne, kdy je na programu americká spotřebitelská důvěra," dodal.

Euro vůči dolaru oslabilo kolem 10:45 na 1,3277 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK