Koruna na počátku týdne posílila, k dolaru se vrátila pod 19 Kč

13.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. února (ČTK) - Obchodování v novém týdnu začalo pro korunu příznivě, k dolaru se vrátila pod 19 korun. Proti pátečnímu závěru si polepšila o 17 haléřů, v 10:00 se její kurz pohyboval kolem 18,92 Kč/USD. K euru si polepšila o pět haléřů na 25,13 Kč/EUR, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Trhy podle analytiků nadále ovlivňují zprávy z Řecka. "I přes ostré protesty v ulicích prošla opatření, která byla podmínkou pro udělení mezinárodní finanční pomoci. Krátkodobě jde o pozitivní zprávu, která výrazně zvyšuje šanci, že ministři financí EMU na středečním jednání finanční pomoc schválí. Euro po pátečním propadu znovu nabírá sílu a jeho kurz k dolaru roste na 1,3275 USD/EUR," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Zprávy z Řecka ovlivňují také pohyb měn ve střední Evropě. "Dopoledne bude trh optimistický. Sice ještě není vyhráno, ale Řecko je o pár milimetrů blíž k záchraně. Koruna proto bude mít prostor k posílení. Z technického pohledu má ale stále více prostoru k oslabení než posílení," naznačil Vladimír Pikora z Next Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK