Valná hromada Sazky vyměnila představenstvo,předsedou zvolen Ertl

13.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. února (ČTK) - Náhradní valná hromada zkrachovalé loterijní společnosti Sazka dnes vyměnila představenstvo firmy. ČTK to řekl šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl, který byl zvolen předsedou představenstva. Pro změnu v představenstvu hlasovali i zástupci Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), který je největším akcionářem Sazky. Odvolaný šéf představenstva Karel Bouček v pátek ČTK řekl, že legitimitu této valné hromady neuznává.

Do představenstva Sazky byli podle Ertla zvoleni dále Jiří Dušek za Autoklub ČR, Petr Bernátek za Českou obec sokolskou, Jiří Kynos za Český olympijský výbor a za ČSTV Marek Hájek, Richard Šach a Lukáš Trojan.

Akcionáři Sazky se v minulých týdnech přeli o to, zda se valné hromady firmy konané v prosinci 2011 a letos v lednu uskutečnily podle práva. Proti Ertlovi a dalším akcionářům vystupoval zejména bývalý šéf ČSTV Pavel Kořan. Toho koncem ledna na tomto postu vystřídal Miroslav Jansta.

Loterijní byznys Sazky odkoupily investiční skupiny PPF a KKCG, které patří mezi největší věřitele zkrachovalé společnosti. Obě skupiny dnes nemají s akcionáři Sazky v insolvenci nic společného, nijak se tedy neúčastní ani rozhodování o svolávání valných hromad. Sazka v insolvenci je nyní víceméně prázdnou schránkou.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Akcionáři Sazky jsou vedle ČSTV další občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK