Czech Connect Airlines na sebe podala návrh na insolvenční řízení

13.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 13. února (ČTK) - Letecká společnost Czech Connect Airlines, která sídlí na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku, podala sama na sebe návrh na insolvenční řízení. Domáhá se rozhodnutí o úpadku a povolení reorganizace, odůvodňuje to platební neschopností a předlužením společnosti. ČTK to řekla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová.

Společnost na sebe podala návrh na insolvenční řízení už v lednu. Krajský soud ho ale kvůli formálním nedostatkům zamítl. Firma v tehdejším návrhu uvedla, že má více věřitelů, závazky po 30 dnech splatnosti a že jejich celková výše převyšuje hodnotu majetku firmy.

Loni firma létala z několika českých letišť do Moskvy, Petrohradu, Jekatěrinburgu a Rostova na Donu. Czech Connect Airlines do konce roku 2010 působila pod názvem Central Charter Airlines a zabývala se výhradně charterovou přepravou. Od loňského ledna společnost změnila jméno a začala provozovat i spojení na více linkách mezi českými a ruskými městy. Z mošnovského letiště firma zajišťovala pouze charterové lety.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK