Americké akcie stouply díky schválení reforem v Řecku

13.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. února (ČTK) - Americké akcie dopoledne posílily poté, co řecký parlament schválil reformy a úspory nezbytné k získání nové finanční pomoci a odvrácení hrozícího bankrotu. Akcie technologického gigantu Apple se vyšplhaly na nové rekordní maximum.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o 0,5 procenta na zhruba 12.862 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl také o 0,5 procenta na 1350 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,7 procenta na 2925 bodů.

"Schválení (řeckých reforem a úspor) skutečně výrazně snižuje napětí ohledně eurozóny," uvedl jeden z analytiků společnosti ACE Investments. Řecko však ještě musí přesvědčit eurozónu, že schválená opatření skutečně zrealizuje, napsala agentura Reuters.

Cena akcií Applu dnes poprvé v historii překročila 500 dolarů za kus. Výrobce populárních telefonů iPhone a tabletů iPad tak pokračuje v růstu, který začal před více než dvěma týdny po zveřejnění překvapivě příznivých čtvrtletních výsledků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK