V Brně končí veletrhy Styl a Kabo, přišlo na ně přes 6000 lidí

14.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 14. února (ČTK) - Přes 6000 obchodníků a módních expertů navštívilo právě končící 39. veletrhy Styl a Kabo v Brně. Na více než 8000 metrech čtverečních tu mohli vidět 532 různých kolekcí od vystavovatelů ze 14 zemí světa, informoval ČTK manažer PR a reklamy veletrhů Jaromír Krejčí. Loni se na veletrhy přijelo podívat kolem 6500 lidí. Veletrh je určený pro obchodníky s módou a odbornou veřejnost.

"Každý desátý vystavovatel se brněnského veletrhu zúčastnil vůbec poprvé. V souladu s novým mottem Fashionberries, které odkazuje na speciality módního trhu, se tak podařilo zviditelnit řadu značek nově vstupujících na český trh," uvedl Krejčí s tím, že jde zejména o zboží vyšší a střední cenové kategorie. Ze zahraničních vystavovatelů bylo tradičně nejvíce zastoupené Slovensko, Německo a Polsko, ale i Řecko a nově také Portugalsko.

Návštěvníci pocházeli krom ČR a okolních států i ze vzdálených zemí jako je Sýrie nebo USA. Pořadatelé čekali až 7000 návštěvníků, přijelo jich ale méně. "Nejde nám o počet návštěvníků, ale o užitečnost veletrhu. Celkové číslo pro nás není příliš důležité," uvedla projektová manažerka veletrhů Gabriela Vargová už před akcí.

K doprovodnému programu veletrhů patřila například výstava dobového spodního prádla z 19. a počátku 20. století, přehlídky nebo volba Top Styl Designera veletrhu. Titul získal slovenský návrhář Pavel Berky se svojí kolekcí XY, která byla podle poroty velmi minimalistická a nejlépe zpracovaná. Konal se i 22. ročník soutěže Top model o nejlepší exponáty veletrhu Kabo, kde odborníci udělili sedm cen za design, kvalitu a inovace.

Veletrhy Styl a Kabo se konají na výstavišti v Brně dvakrát ročně, v únoru a v srpnu. Letos se chystá letní termín na 19. až 21. srpna 2012.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK