Jednání o prodeji části majetku firmy Yahoo se údajně zadrhla

14.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. února (ČTK) - Jednání o prodeji části majetku, který má americká internetová společnost Yahoo v Asii, se údajně zadrhla. Napsal to respektovaný server All Things Digital, který se odvolává na své zdroje. Yahoo o prodeji jedná se zástupci firmy Alibaba, která je z Číny, a také s japonskou firmou Softbank. Vedení Yahoo o prodeji uvažuje už dlouho, výnos má firmě pomoci zlepšit finanční situaci.

Yahoo má podíly jak v Alibabě, tak ve společnosti Softbank. Oba asijské podniky přitom zvažovaly, že podíly od Yahoo odkoupí. Zatím není jasné, kolik může prodej majetku firmě Yahoo přinést, zdroje však tvrdí, že záměr je teď stejně asi mrtvý.

All Things Digital píše, že jednání se úplně zastavila po tom, co dali šéfové Yahoo najevo, že si od prodeje podílů zřejmě slibují něco jiného. O co přesně jde, ale zdroje nesdělily. Předseda správní rady Yahoo Roy Bostock je teď na odchodu z funkce, zatímco výkonný ředitel Scott Thompson ve funkci není ještě ani měsíc.

Server All Things Digital je zpravidla velmi dobře informovaný. Akcie Yahoo v reakci na zprávu proto spadly o více než sedm procent a dostaly se na zhruba 15,90 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK