Papcel má v Turecku zakázku na modernizaci papírenského stroje

16.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Litovel (Olomoucko) 16. února (ČTK) - Společnost Papcel, přední tuzemský výrobce strojů a zařízení pro papírenský průmysl, získala v Turecku zakázku od firmy Dentas Ambalaj na modernizaci papírenského stroje. Zároveň této společnosti dodá novou linku přípravny látky pro výrobu papíru. Hodnota kontraktu bude 135 milionů korun, řekla dnes ČTK Martina Pavlíková z marketingu firmy.

Litovelská společnost Papcel turecké firmě zmodernizuje už užívaný papírenský stroj z Francie, který se používá na výrobu kartonových krabic. Doplní ho mimo jiné o takzvaný film press. "Jde o nanášení škrobu na papír, díky čemuž se zvyšuje pevnost papíru. Díky tomu je odolnější proti nárazům," uvedla Pavlíková.

Doplnila, že Papcel zahájí projekt v červenci, uvedení do provozu zmodernizovaného stroje je naplánováno na říjen. "Stroj bude umístěn v nové hale turecké společnosti," řekla Pavlíková.

Společnost Papcel je proexportně orientovanou firmou. Na zahraniční trhy dodává více než 90 procent své produkce. Dlouhodobě nejúspěšnějším exportním trhem Papcelu je Rusko a země bývalého Sovětského svazu.

Litovelské společnosti předloni vzrostly celkové tržby zhruba na 660 milionů korun. V roce 2009 činily 473 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK