Výbor ROP Jihozápad schválil projekty za 963 mil. Kč

20.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 20. února (ČTK) - Západní obchvat města Plzně a rekonstrukce plzeňské silnice v úseku Roudné - Chrástenská, ale také Muzeum vltavínů v Českém Krumlově či Centrum fotografie a moderních médií v Jindřichově Hradci se budou budovat za pomoci dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad. Spadají mezi 23 úspěšných projektů z 16. 17. a 18. výzvy, které dnes schválil výbor regionální rady ROP. Rozdělil mezi ně 963 milionů korun, řekla dnes novinářům ředitelka úřadu Klára Böhmová.

Výbor vedle dotací schválil také vyhlášení dvou nových výzev. V 19. je připraveno 194,7 milionu korun na projekty středních a vyšších odborných škol se zaměřením na odborné vzdělávání. Podpořen bude zejména nákup nových strojů, zařízení a souvisejících technologií s cílem modernizovat výuku. V pořadí 20. výzva je zaměřena na modernizaci regionální silniční sítě a je pro ni vyčleněno 800 milionů korun. Obě výzvy se žadatelům otevřou 22. února a projektové žádosti je nutno doručit do 20. dubna, v případě 19. výzvy do 15. června.

"Do konce roku plánujeme vyhlásit ještě další dvě výzvy zaměřené na podporu regionálních silnic, cestovního ruchu a na projekty, které budou realizované v rámci Integrovaného plánu rozvoje města České Budějovice. Naším cílem je rozdělit každé alokované euro," řekl ČTK místopředseda regionální rady a hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

Jaroslava Mikešová dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK