Plzeňsko mělo stejně zprostředkovaných investic jako předloni

21.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 21. února (ČTK) - Plzeňský kraj získal loni prostřednictvím agentury CzechInvest investice v hodnotě více než dvě miliardy korun, shodně jako o rok dříve. Díky 16 loňským projektům zahraničních i českých firem vzniklo na Plzeňsku 939 pracovních míst, meziročně o 29 procent méně. Agentura, která dnes zveřejnila své statistiky, předloni zprostředkovala v plzeňském regionu 22 projektů.

Ze 14 krajů ho ve finančním objemu zprostředkovaných investic předstihly Ústecký, Královéhradecký, Moravskoslezský, Zlínský a Středočeský kraj a Kraj Vysočina. Loňskými 940 novými pracovními pozicemi byl plzeňský region pátý nejlepší v Česku, 16 projektů uskutečněných v Plzeňském kraji znamená v tomto ohledu čtvrtou příčku.

Agentura loni v celé zemi meziročně zdvojnásobila objem zprostředkovaných investic na 33,7 miliardy Kč. Počet investičních projektů vzrostl o 24 na rekordních 233. Zahraniční investoři v Česku investovali 13,5 miliardy korun, zbývajících 20,17 miliardy Kč připadlo na české investory a dceřiné firmy mezinárodních společností. Nejvíce peněz, téměř 15,5 miliardy korun, šlo do výroby dopravních prostředků. Díky investicím má v ČR vzniknout 12.500 nových pracovních míst. Polovina investičních projektů loni mířila do informačních technologií a softwaru, do výzkumu a vývoje 65 projektů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK