Zlínský kraj získal díky CzechInvestu investice za 2,8 mld Kč

21.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 21. února (ČTK) - Zlínský kraj získal v loňském roce prostřednictvím agentury CzechInvest investice v hodnotě téměř 2,8 miliardy korun. Díky nim vzniklo v regionu 459 pracovních míst. CzechInvest pomohl realizovat 15 projektů, vyplývá z dnes zveřejněných údajů vládní agentury. V roce 2010 získal kraj investice za 2,2 miliardy korun.

Region získal z celkových 33,7 miliardy v České republice 2,751 miliardy korun. Objem investic se loni v republice zdvojnásobil, agentura zprostředkovala 233 nových zahraničních i domácích investic, přibylo 12.617 pracovních míst, což je o čtvrtinu více než v předcházejícím roce.Velká většina investičních projektů pochází z České republiky a z dceřiných společností mezinárodních firem působících v Česku. Celostátně nejvíce peněz, téměř 15,5 miliardy korun, vloni směřovalo do výroby dopravních prostředků.

Nejvíce investic šlo do Ústeckého kraje, kde se investovalo 6,2 miliardy korun. Nejvíce nových investičních projektů, padesát pět, se uskutečnilo v Jihomoravském kraji. Zlínský kraj se s 15 projekty řadí na páté místo mezi kraji. Pátou pozici obsadil kraj, také co se týče výše investic v jednotlivých regionech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK