Olomoucký kraj získal díky CzechInvestu investice za dvě mld Kč

21.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 21. února (ČTK) - Agentura CzechInvest loni zprostředkovala v Olomouckém kraji investice na 14 projektů v celkové hodnotě více než dvě miliardy korun. Díky nim by v regionu mělo vzniknout 840 nových pracovních míst. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy agentury CzechInvest. Předloni Olomoucký kraj prostřednictvím CzechInvestu získal investice za 1,03 miliardy korun.

Investice do Olomouckého kraje zprostředkované CzechInvestem jsou mezi ostatními regiony sedmé nejvyšší. Díky agentuře se budou v regionu realizovat projekty zaměřené mimo jiné na výrobu dopravních prostředků, rozvoj potravinářského a elektrotechnického průmyslu či vývoj software.

Agentura CzechInvest loni v ČR meziročně zdvojnásobila objem zprostředkovaných investic na 33,7 miliardy Kč. Největší část investic získal Ústecký kraj, přes 6,2 miliardy Kč. Počet projektů vzrostl o 24 na rekordních 233. Nejvíce peněz, téměř 15,5 miliardy korun, má jít do výroby dopravních prostředků. Díky investicím má v ČR vzniknout 12.500 nových pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK