Ness loni zvýšil tržby o čtyři pct na 1,48 miliardy Kč

23.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. února (ČTK) - Tuzemská softwarová firma Ness Technologies loni zvýšila tržby o čtyři procenta na 1,48 miliardy korun. Nové zakázky společnosti narostly o šest procent na 1,6 miliardy Kč. Novinářům to dnes řekl generální ředitel Mirko Kalous.

Firmě se loni dařilo především v sektoru telekomunikací, kde rostla o třetinu a ve finančním sektoru s 15 procentním růstem. Naopak zakázky ve státní správě stagnovaly. Loni společnost získala 48 nových zakázek.

Stát podle Kalouse již nezadává tolik velkých zakázek nad 40 milionů Kč jako v minulosti a nabízí spíše kontrakty střední a menší velikosti. Souvisí to podle něj hlavně s celkovými úsporami ve státní správě. Letos firma, která se loni umístila na sedmém místě mezi největšími příjemci veřejných zakázek v IT, od státních úřadů očekává pokles zakázek o pětinu, který chce nahradit v jiných oblastech.

"Posilujeme náš obchodní tým. Chceme se zaměřit například na oblast financí, kde chceme oslovit i menší a nové banky, penzijní fondy nebo pojišťovny," dodal Kalous.

Celkově Ness i v letošním roce očekává růst. U finančních institucí a v telekomunikacích letos čeká růst kolem sedmi procent. Finanční sféra by se na nových zakázkách měla podílet 30 procenty, 20 procenty státní správa a po 15 procentech budou mít sektory telekomunikací, energetiky a výrobní sféra.

Softwarová firma Ness Technologies poskytuje řešení a služby v oblasti informačních technologií. V Česku zaměstnává 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK