Centrum koupilo od Mitonu Vaření.cz a Zdravě.cz

23.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Společnost Centrum Holdings koupila od firmy Miton weby Vaření.cz a Zdravě.cz. Stránky mají dohromady téměř 800.000 uživatelů. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Hodnotu transakce nesdělila, ale podle neoficiálních informací se pohybovala v milionech Kč.

 

Akvizice internetových stránek má být dalším krokem ve strategii Centrum Holdings nabízet kvalitní obsah v klíčových segmentech, které jsou atraktivní jak pro uživatele, tak pro zadavatele reklamy. Mezi ně patří zpravodajství, finance/ekonomika, weby pro ženy, sport a hlavní stránka portálu.

 

"Na ženské weby jsme se zaměřili již v minulém roce redesignem portálu Žena.cz do moderní podoby. Inovovaný web měl v prosinci meziročně 28procentní nárůst uživatelů a rostl výrazně rychleji než celý trh. Za poslední dva měsíce je Žena.cz největším ženským webem z hlediska počtu zhlédnutých stránek," uvedl ředitel komerční divize Centrum Holdings Pavel Vopařil.

 

Centrum tak posílí svou pozici dvojky na trhu v segmentu ženských webů. Žena.cz, Vaření.cz a Zdravě.cz budou tvořit společnou inzertní nabídku s jednotnými reklamními formáty a s návštěvností více než 1,3 milionu reálných uživatelů měsíčně.

 

Vaření.cz má měsíční návštěvnost přes 700.000 reálných uživatelů a je největším webem nabízejícím recepty online. Zdravě.cz má měsíční návštěvnost 80.000 uživatelů.

 

Centrum Holdings je internetová společnost působící ve střední a východní Evropě, s celkovou návštěvností přes šest milionů uživatelů. V Česku má kolem 3,5 milionu návštěvníků. Firma provozuje například portály Centrum.cz a Atlas.cz, zpravodajský web Aktuálně.cz nebo stránky Cars.cz, Stahuj.cz a RealityMix.cz.

 

jsa vju

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK