Francouzská Crédit Agricole měla rekordní ztrátu kvůli Řecku

23.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 23. února (ČTK) - Francouzská banka Crédit Agricole vykázala ve čtvrtém čtvrtletí rekordní čistou ztrátu 3,1 miliardy eur (78 miliard Kč) kvůli odpisu řeckých dluhů a nákladům na restrukturalizaci. Oznámila to dnes firma. Dodala, že dohoda o nové pomoci Řecku přispěla ke zklidnění finančních trhů, vyhlídky však podle ní zůstávají nejisté.

"Domníváme se, že rok 2012 bude napjatým obdobím," řekl generální ředitel společnosti Jean-Paul Chifflet. "Doufáme, že naše výsledky budou mnohem lepší než v roce 2011," dodal. Upozornil na to, že první dva měsíce letošního roku byly z hlediska vývoje na finančních trzích příznivé. Chifflet rovněž uvedl, že Crédit Agricole neočekává odchod Řecka z eurozóny. Dodal ale, že vyhlídky řecké ekonomiky jsou zatím nejisté.

Čtvrtletní ztráta Crédit Agricole byla vyšší, než očekávali analytici. Ti podle průzkumu agentury Reuters počítali se ztrátou 2,75 miliardy eur. Tržby společnosti klesly o čtyři procenta na 4,66 miliardy eur. Akcie podniku po zveřejnění hospodářských výsledků oslabily o více než tři procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK