Superjackpot Sportky dnes nepadl, ve středu bude 209 mil. Kč

26.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Nejvyšší možná výhra v historii českých loterií, 200,7 milionu korun, dnes nepadla. Superjackpot Sportky s prémií se tak do dalšího losování zvyšuje na 209,1 milionu korun. ČTK o tom informovala loterijní firma SAZKA sázková kancelář. Dosud nejvyšší individuální výhra v historii byla vylosovaná v roce 2003, kdy si výherce odnesl téměř 113 milionů korun.

Podmínky pro získání více než dvěstěmilionové výhry jsou poměrně náročné. Sázející musí vsadit plnou sázenku, tedy všech deset sloupců, a zároveň doplňkovou hru Šance, nebo systémovou sázku od systému 8 do systému 15 a k ní Šanci. Aby sázející vyhrál, musí uhodnout všech šest vylosovaných čísel a současně také poslední dvojčíslí z vylosovaného šestičíslí hry Šance. K získání samotných jackpotů prvního nebo druhého tahu Sportky (ty nyní činí 67,2 miliónu Kč a 21,1 milionu Kč) stačí vsadit jeden sloupeček za 16 Kč.

Pravděpodobnost výhry v superjackpotu je zhruba 1 ku 70 milionům, po připočtení výhry v prémii činí 1 ku 700 milionům. Pravděpodobnost, že sázející uhodne šest čísel a vyhraje jackpot, je přibližně 1:14 milionům. V každém slosování jsou ale dva tahy, a protože si nelze vsadit jen na jeden tah, pravděpodobnost výhry ve skutečnosti činí 1:7 milionům.

Tržby Sazky díky vysokému jackpotu rostou, v číselných loteriích stoupl její podíl v letošním sedmém kalendářním týdnu na 94 procent. Z číselných loterií utržila Sazka více než 137 milionů Kč a ze všech loterií dohromady pak více než 140 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK