Německý Continental loni více než zdvojnásobil zisk

01.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hannover 1. března (ČTK) - Německý výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental v loňském roce více než zdvojnásobil zisk na 1,24 miliardy eur (přes 30 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice.

Tržby společnosti stouply o 17 procent na 30,5 miliardy eur. V letošním roce počítá firma s nárůstem tržeb o více než pět procent. "Vycházíme z toho, že celosvětová produkce osobních automobilů s hmotností do šesti tun stoupne na zhruba 77 milionů vozů ze zhruba 76 milionů (v loňském roce)," uvedl šéf podniku Elmar Degenhart. V eurozóně však Continental očekává pokles produkce o pět procent na 19 milionů vozů.

Společnost upozornila, že počet jejích zaměstnanců stoupl na 164.000 ze 134.000 v roce 2009, kdy byl automobilový sektor pod tlakem kvůli celosvětové hospodářské a finanční krizi.

V České republice vlastní Continental otrokovického producenta pneumatik Barum a jičínskou výrobu brzdových posilovačů a válců pro automobily Teves. Divize pro výrobu automobilové elektroniky má v Česku další čtyři továrny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK