Americké akcie v závěru týdne oslabují, trend se ale nemění

02.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. března (ČTK) - Americké akcie vstoupily do posledního obchodního dne tohoto týdne mírným poklesem, který se v průběhu dopolední části obchodování zvolna prohluboval. Objemy obchodů ale nebyly nijak velké, což svědčí o tom, že investoři s prodejem nespěchají. Analytici také upozorňují, že na celkovém trendu se zatím nic nemění a trh je stále naladěn k dalšímu růstu.

Ve 12:00 EST (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.953 bodů a proti předchozímu závěru ztrácel asi 0,2 procenta. Širší index S&P 500 odepisoval zhruba 0,3 procenta na 1370 bodů, zatímco index Nasdaq Composite ztrácel 0,4 procenta na 2976 bodů.

Trh postrádal impulzy v podobě statistických údajů, kterých bylo dnes poskrovnu. Indexy S&P 500 a Nasdaq ale měly předpoklady k tomu, aby i tentokrát uzavřely ziskový týden. Ten by byl z posledních devíti týdnů již osmý.

Index S&P 500 přitom už dva týdny setrvává ve velmi úzkém pásmu a od začátku roku si drží zisk okolo devíti procent. Od dlouhodobého minima, na němž byl loni v říjnu, už přidal více než 28 procent. V posledních dnech do obchodování hodně promlouvají ceny ropy, které se výrazně zvýšily. Dnes naopak zamířily dolů.

Pozornost investorů k době přitahovaly akcie společnosti Yelp, které debutovaly na burze v New Yorku. Během dopolední části obchodování jejich kurz vystoupil až na 26 dolarů, což byl proti upisovacímu kurzu nárůst asi o 73 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK