Prodeje aut se značkami VW a Audi dosáhly nových rekordů

06.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Německý automobilový koncern Volkswagen v prvních dvou měsících letošního roku zvýšil prodej své vlajkové značky VW meziročně o osm procent na rekordních 818.800 vozů. Rekordní byl také prodej jeho luxusní značky Audi. Informovali o tom dnes podle agentury Reuters vedoucí představitelé podniku na ženevském autosalonu.

 

"Navzdory obtížným podmínkám na některých trzích zaznamenala značka VW v prvních dvou měsících skvělý vývoj," řekl šéf prodeje VW Christian Klingler. V samotném únoru se prodej značky VW zvýšil o 17,7 procenta na 399.700 vozů. V lednu podle dřívější zprávy stoupl pouze o 0,1 procenta na 419.200 vozů kvůli slabé poptávce v Číně, za kterou stály oslavy lunárního nového roku.

Luxusní divize Audi dnes oznámila, že za leden a únor poprvé v historii prodala více než 200.000 vozů. Šéf prodeje Audi Peter Schwarzenbauer upozornil na to, že divize zaznamenala mírný nárůst prodeje v Evropě, odmítl však poskytnout další podrobnosti.

Volkswagen, jehož součástí je česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Škoda Auto tento týden oznámila, že za první dva měsíce letošního roku zvýšila prodej o 11,6 procenta na 147.505 vozů.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK