Koruna stagnuje k euru a mírně posiluje vůči dolaru

07.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Koruna dopoledne stagnovala vůči euru a k dolaru mírně posílila. Kolem 10:30 se vůči euru obchodovala na úterních 24,88 Kč/EUR a k dolaru si polepšila o čtyři haléře na 18,93 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance se trhy zklidnily a koruna je ráno beze změny. "Po propadu na Wall Street přišel o něco mírnější pokles v Asii a zlepšení v Evropě, kde se hlavní akciové indexy pohybují kolem nuly," uvedl Vlk. Zklidnění je podle něj znát rovněž na měnách, které vesměs zůstávají poblíž úrovní z předchozího dne.

Maďarská průmyslová výroba nedosáhla očekávaných hodnot a poklesla, což zřejmě forint drží zpět, dodal Vlk. Během dne se pozornost zaměří na jednání polské centrální banky o sazbách, jejich změna se nečeká. V Česku mohou být zajímavé dvě aukce delších dluhopisů.

Dolar se vůči euru obchodoval v 10:30 na 1,3142 USD/EUR. Rizikem pro hlavní trhy zůstává podle Vlka restrukturalizace řeckého dluhu, míra dobrovolného zapojení soukromých investorů bude známa ve čtvrtek večer.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK