Japonská Toyota svolává v USA přes 681.000 vozů

08.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 8. března (ČTK) - Největší japonský producent automobilů Toyota Motor svolává ve Spojených státech více než 681.000 vozů k opravě potenciálních problémů. Opatření je podle internetového serveru BBC ranou pro snahu firmy obnovit svou image po řadě potíží s kvalitou v uplynulých letech.

Automobilka svolává zhruba 495.000 dodávkových vozů Tacoma k výměně součástky u volantu, která může způsobit deaktivaci airbagu. Svolává také zhruba 70.500 vozů Camry a 116.000 automobilů Venza, jež mohou mít potíže se startováním. Toyota upozornila, že v souvislosti s těmito možnými problémy zatím nebyly hlášeny žádné nehody či zranění.

Toyota byla v uplynulých letech nucena svolat miliony vozů kvůli různým problémům, včetně nechtěného zrychlování automobilů. To mělo negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních a spolehlivých vozů.

V loňském roce byla Toyota navíc těžce zasažena ničivým zemětřesením v Japonsku a rozsáhlými záplavami v Thajsku. Její celosvětový prodej loni klesl o šest procent na 7,95 milionu vozů. V čele světového automobilového trhu tak Toyotu vystřídal americký konkurent General Motors.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK