Koruna dopoledne bez pohybu, stagnuje na čtvrtečních hodnotách

16.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnuje, obchoduje se na úrovni 24,52 Kč/EUR a 18,76 Kč/USD. Proti čtvrtku je tak k oběma hlavním světovým měnám o haléř slabší, vyplývá z informací serveru Patria Online. Trh podle analytiků postrádá domácí stimuly a koruna nemá jasný směr.

"Koruna ráno nevykazuje prakticky žádný pohyb a setrvává na 24,52 Kč/EUR. Okolní měny korigují čtvrteční vývoj a mírně oslabují, koruna však své zisky drží," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Koruna nemá jasný trend. Sečteme-li všechny vlivy, vychází nám, že by měla koruna dnes stagnovat až mírně oslabovat," podotkl hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

Evropské akcie se podle Vlka dopoledne pohybují kolem nuly a inspiraci k pohybu regionu neposkytují. "Vazba na jejich vývoj by se však měla obnovovat. Žádné zprávy, které by měly na trh vliv, z regionu nepřišly," dodal.

V zámoří je dnes na programu zveřejnění americké inflace, průmyslové výroby a spotřebitelské důvěry. Ekonomové Next Finance míní, že zprávy z USA budou i dnes optimistické. "Je ale otázkou, kdo by otevíral pozici v pátek odpoledne. Makroekonomické indikátory ze světa proto korunou zásadně nepohnou, ačkoli budou optimistické. Proti posílení mluví dnešní vývoj akcií v Asii. Ten by měl korunu dokonce maličko oslabit," uvedl Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK