Wia koupila datovou síť společnosti Ipex

19.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Domácí poskytovatel datových, hlasových a internetových služeb Wia koupil telekomunikační síť firmy Ipex. Vedle datové infrastruktury převezme i část zákazníků. Hodnotu transakce firmy nesdělily. Uvedly to v tiskové zprávě.

"Převzetí telekomunikační sítě společnosti Ipex je pro nás významným krokem a je v souladu s naší dlouhodobou strategií poskytovat telekomunikační služby výhradně na vlastní infrastruktuře. Díky tomu můžeme u služeb garantovat nejvyšší kvalitu a dostupnost, bez kterých se naše řešení pro firmy neobejdou," uvedl obchodní ředitel Wia Filip Malina. Ipex se bude nadále soustředit na upevňování pozice v dodávkách komunikačních řešení (ICT) pro firemní sektor.

Do vlastnictví Wia přejde infrastruktura v Praze, Brně, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Písku, Jaroměři, Táboře a dalších lokalitách, což představuje 34 nových přístupových bodů. Konsolidace sítě bude dokončena do konce dubna tohoto roku.

Společnost Wia byla založena v roce 2002 a patří k největším českým poskytovatelům mikrovlnného i metalického připojení. Dále nabízí služby, jako jsou Voice over IP, sítě VPN nebo garantovaná kvalita IP služeb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK