Koruna mírně oslabila k euru a posílila vůči dolaru

28.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dopoledne mírně oslabila k euru a posílila vůči dolaru. Oproti úterý byla kolem 10:30 k euru slabší o pět haléřů na 24,59 Kč/EUR a vůči dolaru získala tři haléře na 18,39 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance je na tom ze středoevropských měn koruna opět relativně nejlépe. "Vůči euru si přes mírné výkyvy drží pozici," uvedl Vlk. Čtvrteční jednání České národní banky nedává koruně důvod k nějaké nervozitě, dodal.

Zlotý a forint v úvodu oslabily, ale růst eurodolaru a zlepšení na akciových trzích jim podle Vlka dávají šanci se ztrát během dne zbavovat.

Euro vůči dolaru posílilo kolem 10:30 na 1,3365 USD/EUR. Ranní pokles evropských akciových trhů kurz příliš neovlivnil, naopak jsou to akcie, které se postupně začínají zvedat, poznamenal Vlk. Připustil možný vliv americké měnové politiky, spíše ale čeká postupné přesouvání pozornosti k pátečnímu jednání ministrů financí eurozóny. "I to by však mělo euru svědčit, neboť jednání může znamenat další krok k navýšení záchranných fondů," míní Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK