Realitní CPI vydala po eurových i korunové dluhopisy za 2 mld. Kč

29.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. března (ČTK) - Realitní společnost Czech Property Investments (CPI) miliardáře Radovana Vítka dnes vydala korunové dluhopisy v hodnotě dvou miliard korun. Oznámila to dnes firma. Už od minulého týdne CPI nabízí také dluhopisy v eurech v objemu 70 až 100 milionů eur (1,7 až 2,5 miliardy korun).

"Prostředky z emise dluhopisů použijeme na rozvoj stávajících projektů a zčásti na refinancování krátkodobých závazků. Jde o alternativní zdroj k bankovnímu financování," uvedl generální ředitel CPI Zdeněk Havelka. Emisi dluhopisů zajišťuje pro firmu J&T Banka.

Výše úrokové sazby pro první výnosové období do září letošního roku činí u korunových dluhopisů 8,02 procenta, u eurových 7,63 procenta. "Pokud CPI bude naplňovat svoje strategické a finanční cíle, dá se očekávat, že případné další emise dluhopisů budou nabízet nižší výnos než dnes," poznamenal Daniel Drahotský, ředitel úseku pro finanční trhy J&T Banky.

CPI patří k největším realitním investorům v Česku. Firma vlastní 12.600 nájemních bytů, a je tak po společnosti RPG Byty druhým největším vlastníkem bytů v zemi. Skupina vlastní a spravuje také 500.000 metrů čtverečních obchodních ploch, kolem 200.000 čtverečních metrů kanceláří a 18 hotelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK